İçeriğe geç

Asudelik Ne Demek

TDK Asude ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Asude isminin anlamı: Rahat, sakin, huzurlu, sessiz, sakin.

Asude kadın ne demek?

Asude ismi Farsça kökenli bir isim olup kız çocuklarına verilmektedir. TDK’dan alınan bilgiye göre Asude isminin anlamı: Endişe ve tasalardan uzak, heyecansız, telaşsız, rahat, huzurlu.

Sasude ne demek?

ASUDE İSMİ NE ANLAMA GELİYOR? TDK’da yer alan bilgilerle birlikte Asude isminin anlamı ve anlamı nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Dert ve tasadan uzak, telaşsız, tasasız, rahat ve huzurlu.

Sadr ne demektir?

sadr – Nişanyan Sözlüğü. ṣadr صَدْر, Arapça ṣdr kökünden gelir “1. göğüs, 2. (mecazi) bir şeyin başı, su kaynağı, meclisin baş köşesi.

Vera ismi ne anlama gelir?

Sözlükte “kaçınma, sakınma, tereddüt etme” anlamlarına gelen “vera” kelimesi, “haram veya günah olup olmadığı şüpheli olan şeylerden özenle kaçınmak, helal ve mübah olan şeylerin bir kısmından da uzak durmak” anlamında bir terim olarak kullanılmaktadır.

Alya ismi ne anlama gelir?

Üstün: ‘Alya’ aynı zamanda üstün ve asil anlamına gelir. Bu, ismin sahiplerinin çevrelerinde göze çarpan ve dikkat çeken kişiler olduğu anlamına gelir. Tanrı’ya Yükseliş: İbranice kökenli “Tanrı’ya yükseliş” veya “yükseliş” anlamına gelen Alya, manevi bir derinlik ve manevi bir önem taşır.

Asude kız mı erkek mi?

Asude ismi günümüzde pek kullanılmayan bir isimdir. Bu sebeple anne ve babalar tarafından kızları için tercih edilmektedir.

Eski Türkçede Asude ne demek?

Asude, Farsça kökenli bir kelimedir. Antik çağlardan günümüze kadar gelen ve Türkçe’de yerleşmiş güzel bir isimdir. Bu ismin anlamı Türkçe’de “rahatlamış, huzur içinde veya üzüntü ve kederden uzak” olarak ifade edilir.

Arzu kız ne demek?

Arzu isminin arzu ve özlem anlamına gelen bir isim olduğu bilinmektedir. Arzu aynı zamanda “hayran olunan kadın” anlamına da gelmektedir. Kızlar için kullanılan bir isimdir. Arzu ismi; Arzu, hırs ve coşku anlamına da geldiği söylenebilir.

Şor argoda ne demek?

İsim. [1] (argüman) (Malatya ağzı) kelime, söz.

Umay nedir ne anlama gelir?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Sare yapmak ne demek?

“Sare” Kürtçede soğuk anlamına geliyor!21 Ağustos 2014

Ya Sadri ne demek?

Sadri, Arapça kökenli bir isim olup “göğüsten gelen” veya “yürekten gelen” anlamına gelir. Aynı zamanda saf ve samimi duygularla hareket eden bir kişiliği de ifade edebilir.

Reddü l-Acüz ale’s Sadr ne demek?

Ancak bu ifadeler sadece birer varsayımdır. Redd-i matla’ya benzeyen “reddü’l-acüz ale’s-sadr” ifadesi çok genel bir anlama sahiptir. Bu bağlamda “bir beyitin sonundaki kelimeyi ikinci beyitin başında kullanmak” anlamına gelir.

Şakk ı sadr ne demek?

Hz. Peygamber’in göğsünün melekler tarafından açılacağını ve kalbinin üstün niteliklerle süsleneceğini ifade eden ifadedir. Sözlükte, “yarmak” anlamına gelen şakk ve “göğüs” anlamına gelen sadr kelimelerinden oluşan bileşik, “göğsün yarılması” anlamına gelir.

Asude nasıl yazılır TDK?

Asude kelimesi dilimizde sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Asude kelimesi Farsçadan Türkçeye geçmiştir. – Ölüm huzurlu bir bahar diyarıdır.

Eski Türkçede Asude ne demek?

Asude, Farsça kökenli bir kelimedir. Antik çağlardan günümüze kadar gelen ve Türkçe’de yerleşmiş güzel bir isimdir. Bu ismin anlamı Türkçe’de “rahatlamış, huzur içinde veya üzüntü ve kederden uzak” olarak ifade edilir.

Avare Asude ne demek?

Vare, Farsça kökenli bir kelime olup işsiz, çaresiz, aylak anlamına gelir.

Asu ismi ne anlama gelir?

Asu ismi toplumumuzda en çok kullanılan isimlerden biridir. Genellikle yaramaz çocuk anlamına gelen Asu ismi Türk kökenlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir