İçeriğe geç

Ayrıştırmak Ne Demek Tdk

Ayrıştırılması ne demek?

Bu bağlamda, ayrıştırma insanların bir cümleyi veya ifadeyi (konuşulan dilde veya metinde) “dilbilgisi bileşenleri açısından, sözcük türlerini, sözdizimsel ilişkileri vb. belirleyerek” analiz etme biçimini ifade eder. İnsanlar bir cümleyi veya ifadeyi (konuşulan dilde veya metinde) “dilbilgisi bileşenleri açısından, sözcük türlerini, sözdizimsel ilişkileri vb. belirleyerek” analiz eder.

TDK Türkçe sözlük anlamı nedir?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Ayrımcılık nedir TDK?

İnsanların gerçek veya algılanan özellikleri nedeniyle haklı bir sebep olmaksızın eşit muamele görmediği haksız durumlar ayrımcılık teşkil eder.

Cayma ne demek TDK?

Türkçede “caymak” fiili “sözünden veya kararından dönmek, vazgeçmek”; “geri almak” ise “verdiğini geri almak” anlamına gelir (Güncel Türkçe Sözlük, www..tr.).

Ayrıştırma nasıl yazılır?

analiz + -tir + -mak (analiz + -k).

Ayrıştırıldı ne demek?

AYRI KELİMESİNİN ANLAMI; bir şeyden, bir yerden, bir kişiden uzaklaşmak anlamına gelir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

TDK açılımı ne?

Türk Dil Kurumu, Atatürk’ün önderliğinde 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Araştırmaları Cemiyeti adıyla kuruldu. Cemiyetin kurucuları, hepsi milletvekili ve dönemin tanınmış edebiyatçıları olan Samih Rif’at, Ruşen Eşref, Celâl Sâhir ve Yakup Kadri’dir.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

İnsan ayrımı yapana ne denir?

Irkçılık, farklı bir ırka veya etnik kökene ait oldukları için diğer insanlara karşı önyargı, ayrımcılık veya düşmanlıktır. Irkçı davranış sergileyen kişiye ırkçı denir.

Kadına ayrımcılık ne demek?

Cinsiyetçilik, bir kişinin cinsiyetine veya toplumsal cinsiyetine dayalı önyargı veya ayrımcılıktır. Cinsiyetçilik herkesi etkiler. Kalıp yargılar ve toplumsal cinsiyet rolleriyle bağlantılıdır ve bir cinsiyetin veya toplumsal cinsiyetin diğerinden doğal olarak üstün olduğuna dair inancı içerebilir.

İnsan ayrımı nedir?

Bir kişinin veya grubun yaşı, ırkı, rengi, milliyeti veya etnik kökeni; cinsiyeti, medeni durumu; engelliliği; dini inançları, sosyal statüsü veya diğer kişisel özellikleri nedeniyle başka bir kişiye veya gruba farklı muamele etmek ayrımcılıktır.

Çayma ne anlama gelir?

Geri çekilme sözleşmesel ilişkiyi sona erdirirken, fesih yalnızca sözleşmesel ilişkiyi sona erdirir. Karşılıklı performans nedeniyle sona eren bir sözleşmesel ilişki geri çekilme ile sona erer ve fesih ile sona erer. Geri çekilme hakkının kullanılması sözleşmesel ilişkiyi geriye dönük olarak sona erdirmez.

Rücu etmek ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu, Arapça kökenli bir kelime olan rucu kelimesini “geri gitmek”, kendi sözünü geri almak, iptal etmek olarak tanımlıyor. Başvuru aynı sözlükte “geri vermek” olarak açıklanıyor. Bu şekilde ifade edilen “geri almak” ve “başvuru” kelimeleri hukuk metinlerinde de yer alıyor.

Züppe ne demek TDK?

TDK’ya göre Arapça kökenli olan dandik kelimesi; giyiminde, sözünde, dilinde ve düşüncesinde toplumun gülünç ve çelişkili kabul ettiği gösteriş ve aşırılıklara başvuran kişi anlamına geliyor.

Ayirma yöntemi nedir?

Bir ayırma işlemi (veya ayırma işlemi), bir kimyasal karışımının en az iki veya daha fazla ürüne dönüştürüldüğü yöntemdir. Ayırma işleminin bir sonucu olarak oluşan ürünlerden en az biri, kaynaktaki bileşenlerden en az bir veya daha fazlasında zenginleştirilir.

Ayırt edilmiş ne demek?

2. Farklı etnik kökene, dine veya milliyete sahip kişilere veya gruplara farklı muamele; ayrımcılık.

Ayırt etmeksizin ne demek?

rastgele, keyfi, dikkatsiz, kazara: terimin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı

Anlam ayrımı ne demek?

1. Analiz, bir konuyu (maddi veya fikri) temel parçalarına ayırarak, daha sonra bu parçaları ve aralarındaki ilişkileri tanımlayarak bir sonuca ulaşma yoludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karşıyaka Escort