İçeriğe geç

Ketre Ne Demek

Kıray ne demek TDK?

[1] Bunlar kötü anlamda çeteler değil, Bulgarlar Türk köylerine eziyet etmeye başlayınca mecburiyetten ve zaman zaman dağlara çıkıp Bulgar milisleriyle savaşan, fırsat buldukça yoksul halka yardım eden, tıpkı Ege bölgemizde olduğu gibi, “Efe”lerdir.

Kerli ne demek TDK?

“Ker” kelimesi “saldırmak” anlamına gelir ve “fer” kelimesi “kaçmak” anlamına gelir. Bu sözde “fer”de “geri dönmek” anlamına gelir. Dönüp düşmanlarına saldıran güçlü ve cesur insanlara Kerli Ferli denir.

Ketebeli ne demek?

Ketebe, Türk Dil Kurumu sözlüğünde şöyle yazmıştır: Bir eserin sonundaki tırnak işareti, o eserin yazarını belirtmek için kullanılır. Bazen yazarlar veya hattatlar, kendi özel kelimelerini ifade etmek için ketebe kullanırlar.

Yırı ne demek?

Köktürkçe’deki yön adlarının biçimlerine baktığımızda bunların çağdaş Türk lehçelerinde kullanılan biçimlerden farklı olduğunu görürüz: “İlgerü (doğu), öñre (doğu), Kirü (batı), Kidin (batı), kisre (batı), Biri (güney), ḳurı (batı), ḳuridın (batı), yrı (kuzey), yrıdın (kuzey)” vb. (Kullanıcı 2009: 227-233).

Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Keri ne demek TDK?

Türk lehçelerinde kullanılan “keri” sözcüğü, bilinen anlam ve işlevinin yanı sıra, Eski Anadolu Türkçesinde olduğu gibi, “sonra” anlamında çekim edatı olarak da kullanılmaktadır.

Elcek nedir TDK?

Kulp – Artvin Kapının elde tutulan kısmına kapı kolu denir.

Kanere ne demek TDK?

Peki Ganere ne demek? Ganere TDK sözlükte ne anlama geliyor? İşte tüm detayları bulacaksınız. Ganere kelimesi Türkçe’de yerleşmiş olup sokak köpeği veya huysuz köpek anlamına geldiği düşünülmektedir.

Kiro ne demek TDK?

I. (Kurt. kuro “genç adam”) Argo. Kaba, görgüsüz taşralı kişi: Lumpen kime denir? “Lumpen”, “Maganda”, “Kiro”, “Kitsch”, “Altkültür”…

Kâbi ne demek?

Dini soruların yorumlanmasında akıl ve iradeyi ön planda tutan teolojik mezhep.

Kaytaban ne demek?

Bütün bunlar, kanaatimizce, sinekdoke esasına dayalı olarak türetilen kaytaban sözcüğünün “çevik, hızlı” anlamında kullanıldığını ve genel olarak “deve” kavramını metafor olarak ifade ettiğini kanıtlamaya yeterlidir.

Meşk ile ne demek?

Osmanlı döneminde öğretmenlerin öğrencilere ödev olarak verdiği güzel yaz örneklerine Meşk denir. Meşk, el becerisini geliştirmek için yapılan pratik anlamına gelir. Tasavvufta, aşığın sevgiliyle geçirdiği zamana da Meşk denir.

Yâre ne demek TDK?

Yare, Farsça kökenli bir kelime olup yara anlamına gelir. Ancak bu kelime genellikle bedenden ziyade kalpte oluşan manevi yaraları anlatmak için kullanılır. Örneğin, Yare-i hicran ayrılık acısı anlamına gelir. Yare-i sine ise keder anlamına gelir.

Eski Türkçede doğu ne demek?

Doğu, gün doğumu veya eski dilde doğu, güneşin sabah doğduğu yön. Ayrıca doğu kelimesi Yakın ve Uzak Doğu’nun tüm bölgelerinin adıdır.

Tumbak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: tumbak.

Kiray ismi ne demek?

Haydut, engelleyici.

Kiro ne demek TDK?

I. (Kurt. kuro “genç adam”) Argo. Kaba, görgüsüz taşralı kişi: Lumpen kime denir? “Lumpen”, “Maganda”, “Kiro”, “Kitsch”, “Altkültür”…

Kanere ne demek TDK?

Peki Ganere ne demek? Ganere TDK sözlükte ne anlama geliyor? İşte tüm detayları bulacaksınız. Ganere kelimesi Türkçe’de yerleşmiş olup sokak köpeği veya huysuz köpek anlamına geldiği düşünülmektedir.

Kırae ne demek?

Arapçada Kırae kelimesinin anlamı aynı zamanda okumak anlamına gelir. Arapçada her türlü okuma için geniş bir anlamı olan bu kelime, Kur’an söz konusu olduğunda Mushaf’ın herhangi bir bölümünü okumak anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Youtube Otomatik Çeviri De Neden Türkçe Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karşıyaka Escort