Haluşka nerenin?
Holuşka veya Haluşka olarak da bilinir; Antalya’nın kuzeydoğusundaki Akseki, İbradı, Ormana ve Ürünlü gibi yerleşim yerlerinde yaygın olarak yenen geleneksel bir yemektir. Peynir dolgulu bir tür ravioli olan Holuşka’nın hamuru un, tuz ve sudan yapılır; havanın içine yumurta eklemek de mümkündür.
Haluçka ne demektir?
Kavaklı halkının sofrasında önemli bir yeri olan haluçka, hamurdan yapılan bir yemektir. Derleme Sözlüğünde haluçka, “et ve lokma gibi hamurdan yapılan bir çeşit yemek” olarak tanımlanmaktadır. Mantı, dört köşeden kesilerek üçgen şeklinde katlanarak yapılan bir çeşit hamur şeklidir. formatlarında kayıtlıdır.
Haluçka hangi yöreye ait?
Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damakta nefis tadıyla tatlı bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir. Genellikle meze menülerinde yer alan Haluçka çorbası, Samsun halkının severek tükettiği yemeklerden biridir.
Holuska nedir?
Holuşka, ağırlıklı olarak Antalya’nın İbradı ve Akseki ilçelerinde hazırlanan bir yemektir. Hamur malzemeleri: un, su, tuz, yumurta. İç harcı: lor peyniri, maydanoz.
Habudiyar hangi yöreye ait?
Habudiyar Oyunu Elazığ yöresinde oynanan bir oyundur.
Hıngel hangi yöreye ait?
Hengel, Hangel veya Hingel (Türkçe: Hangel/Hengel, Kürtçe: Xingal, Azerice: Türkiye’de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan, Çorum, Sivas’ta, Doğu Karadeniz bölgesinde, Erzurum ve Kars.
Haluj hangi yöreye ait?
Haluj, mataz (Çerkesçe: мэтазэ), psılahuj (Çerkesçe: псыхьалыжъо) veya haluš, peynir veya patatesle hazırlanan haşlanmış bir hamur işidir. Çerkes yemeğidir.
Şiveydiz çorbası nerenin yemeğidir?
Şiveydiz, taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan bir Antep yemeğidir. Baharatlı sudan dolayı hafif ekşi bir tada sahiptir ve kurutulmuş sarımsağa kıyasla taze sarımsağın daha hafif tadını ortaya çıkarır.
Holuska nedir?
Holuşka, ağırlıklı olarak Antalya’nın İbradı ve Akseki ilçelerinde hazırlanan bir yemektir. Hamur malzemeleri: un, su, tuz, yumurta. İç harcı: lor peyniri, maydanoz.